V dňoch 1. a 2. mája 2014 sa sr. Alfonza OSBM a sr. Pavla OSBM zúčastnili s učiteľmi z cirkevnej Základnej školy Svätej Rodiny v Sečovciach púte po stopách sv. Jána Pavla II. Krátko po svätorečení mali možnosť navštíviť miesta, ktoré sa spájajú a prelínaljú so životom sv. Jána Pavla II.
Ružencová záhrada v Ludzmierzi, ktorú na pamiatku modlitby sv. ruženca sv. Jána Pavla II. s pútnikmi pomohli vystavať rodáci - Poliaci žijúci v USA.
Kalwaria Zebrzydowska, kam sv. Ján Pavol II. často putoval pred svojím pontifikátom i ako pápež a kde ho jeho otec po smrti mamky zveril pod ochranu Matky Božej.
Wadowice, jeho rodisko, kde sa dnes v jeho rodnom dome nachádza nádherné moderne zrekonštruované múzeum. Krakow - mesto, ktoré bolo desaťročia späté so životom Karola Wojtylu. Łagiewniki, odkiaľ sa vďaka nemu rozširuje posolstvo Božieho milosrdenstva do celého sveta a Wawel - kráľovský hrad z 10. storočia. Na spiatočnej ceste sa pútnici zastavili na prehliadke jednej z najstarších soľných baní na svete v obci Wieliczka.
Pre všetkých bolo povzbudením kráčať po stopách takého blízkeho svätca, akým je sv. Ján Pavol II., a vnímať, ako jeho duch ostáva so svojím ľudom.

Sv. Ján Pavol II., pros Boha za nás!

Fotogaléria

Predchádzajúci článok Ďalší článok